donderdag 19 december 2013

Kerstkaartjes

De decembermaand brengt zoals altijd Kerstmis met zich mee. Wat weer betekent dat ik hard aan de slag ben geweest om de nodige kerstkaartjes te maken. Een leuk karweitje! Om tot dit ontwerp te komen heb ik diverse materialen gebruikt. Eerst even een foto van het eindresultaat.


Een leuke overzichtsfoto van alle kaartjes bij elkaar. Hieronder even ingezoomd op slechts een enkel kaartje.


Om tot deze achtergrond te komen heb ik kerst embossing mal gebruikt. Als je goed kijkt kun je zien dat het deel waar de tekststempel staat niet is meegenomen in het embossing geheel. Dit kan door gebruik te maken van de Sizzix Tim Holtz Embossing Diffuser. Hierdoor is dat stuk vrij gelaten en zodoende kan ik daar een tekststempel plaatsen. Ik heb gekozen voor een Stempel uit het Sassy Salutations Set van Stampin' Up in de kleur Real Red. 

Dan komen we aan bij het (vind ik) leukste gedeelte van de kaart, de 'snowglobe'. Hieronder even van dichtbij.


Ik wilde graag een kerstsfeer creëren geïnspireerd op zo'n sneeuwbol waar je een foto in kan stoppen en waar de sneeuwvlokjes rond dwarrelen als je er mee schudt. Hiervoor heb ik in de eerste plaats gebruik gemaakt van de Circle Treat Cups van Stampin' Up. Ik heb een kerststempel uitgezocht die precies erin paste en deze ingekleurd in de kleuren Real Red en Old Olive. Het 'sneeuwbolletje' is gevuld met simpel decozand. Zo alles samen vindt ik het een leuk geheel geworden! Wat vinden jullie?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten