dinsdag 15 oktober 2013

Te Gekke Krijtjes

Hallo!

Gister benoemde ik al kort de krijtjes van bijenwas die ik gebruikt had voor een van de kerstkaartjes. Vandaag meer over die krijtjes. Ik heb ze afgelopen zondag ontdekt op de hobbybeurs in Arnhem en ben er heel enthousiast over omdat het verschillende mogelijkheden heeft. Het zijn Te Gekke Krijtjes en hieronder twee kaartjes waarbij ik ze op twee verschillende manieren gebruikt heb.

Het kaartje hierboven is de eerste proefversie die ik met de krijtjes gemaakt heb, om het een beetje uit te testen. Door een tissue wat vochtig te maken met reukloze terpetine, dit over een van de krijtjes te halen en dan op het papier over te brengen kun je verschillende kleuren in elkaar laten overlopen en diverse achtergronden naar wens creƫren. Zo zie je ook een vage afdruk van een ster in de kleuroverloop rechtsbovenin.
 

Op deze tweede foto heb ik de Te Gekke Krijtjes niet gebruikt voor de achtergrond maar juist om een stempel mee in te kleuren. Iets secuurder werk, dus in plaats van een tissue heb ik nu een wattenstaafje gebruikt en dat werkte prima. Ik vind het een erg mooi effect hebben! Ik ben dus erg tevreden over deze nieuwe aanwinst. Er zullen ongetwijfeld nog meer kaartjes volgen waarbij deze krijtjes gebruikt worden. Wat vinden jullie er van?

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten